Дoгађаjи

18.12.2012.

Захвалница за успешну сарадњу

Narodna biblioteka "Stefan Prvovenčani" iz Kraljeva dodelila je zahvalnicu Filijali Kraljevo Nacionalne službe za zapošljavanje, a povodom višegodišnje uspešne saradnje. Zahvalnicu je direktoru Vladanu Šekularcu svečano uručila upravnica biblioteke Dragana Tipsarević povodom Dana bibliotekara, 14. decembra 2012. godine.

Saradnja Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale Kraljevo i Narodne biblioteke „Stefan Prvovenčani“ ogleda se u posredovanju za novim kadrovima, selekciji lica sa evidencije NSZ i njihovom testiranju od strane stručnog saradnika za profesionalnu orijentaciju. Narodna biblioteka je aplicirala za program stručne prakse i primila je tri lica koja su se obučavala za poziv bibliotekara. Po isteku stručne prakse lica su zasnovala i radni odnos uz polaganje državnog stručnog ispita, što svedoči o tome da su se dokazali na svom radnom mestu.

Važno je istaći da je Narodna biblioteka realizovala projekat digitalizacije i očuvanja arhivske građe po javnom pozivu NSZ. Tri lica sa evidencije u statusu osoba sa invaliditetom radilo je 6 meseci na Zavičajnom odeljenju Narodne biblioteke u okviru projekata koji je od šireg društvenog interesa, a ujedno sticalo nova znanja i veštine i aktivno se uključilo u sferu rada. Na poslu su bili odlično prihvaćeni od drugih kolega, koji za njih imaju samo reči hvale. Njihovo zalaganje srušilo je predrasude koje vladaju o osobama sa invaliditetom i pokazalo se da mogu da budu korisni deo svakog kolektiva.