Дoгађаjи

09.03.2015.

Запослена 51 особа

У лозничкој филијали Националне службе за запошљавање по програму рада за 2014. годину одобрено је 11 пројеката јавних радова, укупне вредности 8.170.923 динара, кроз које је запослена 51 особа са инвалидитетом са евиденције незапослених у Лозници, Крупњу, Малом Зворнику и Љубовији.

Реализација јавних радова отпочела је у новембру прошле године, а ангажовани радници засновали су радни однос на период од три до пет месеци, у зависности од дужине трајања пројекта. Планирано је да до априла радови буду завршени.

Крајем фебруара на територији Лознице успешно су завршена три јавна рада. Корисник средстава било је Удружење особа са инвалидитетом „Лагатор“ из Лознице. Прилику да се запосле, стекну економску независност и укључе у заједницу добило је 25 особа са инвалидитетом. Развијена је и активност уметничке радионице, на којој су учесници израђивали сувенире осликавањем на дрвету, гипсу, папиру - техником декупажа, израђивали икебане и сличице са магнетима. Удружење планира да у сарадњи са Центром за културу „Вук Караџић“ и Туристичком организацијом града Лознице ове производе пласира на тржиште, са циљем да се побољша социјални и материјални статус чланова удружења.