Дoгађаjи

31.03.2015.

Завршена обука за вођење пословних књига

У Филијали Пожаревац је протекле недеље организована додела сертификата за 15 незапослених који су успешно завршили обуку за вођење пословних књига.

Извођач обуке био је Народни универзитет Ниш, а подизвођач Агенција „Успех“ из Пожаревца. Обука је започета крајем прошле године и трајала је око три месеца. Претквалификациони услови за укључивање у обуку били су дужина тражења посла и стручна спрема.

Директорка Филијале Пожаревац Соња Мирић на свечаности поводом доделе сертификата истакла је важност мера активне политике запошљавања у смањењу броја незапослених из такозваних рањивих категорија и осврнула се на мере које су спроведене у 2014. години у циљу запошљавања, радног ангажовања или подизања компетенција лица.

„Обука за вођење пословних књига доприноси повећању конкурентности лица на отвореном тржишту рада, а тиме отвара веће могућности за запошљавање“, истакла је Соња Мирић.

Сертификате је полазницима уручила Зорица Радуловић, директорка Агенције „Успех“, која је непосредно радила са полазницима обуке.

„Задовољство ми је што сам имала прилику да омогућим младим људима да стекну знања и компетенције које до сада нису поседовали, а који ће им помоћи у будућем послу и животу. Захваљујем вам на спремности и мотивисаности за стицање нових знања, честитам и желим да брзо дођете до посла“, рекла је Зорица Радуловић.

Додели сертификата присуствовали су и представници Народног универзитета Ниш.