Дoгађаjи

22.10.2024.

На сајму Carrier Days у Нишу представљен пилот пројекат „Гаранција за младе“

У оквиру сајма Carrier Days у Нишу који је одржан 17. октобра ове године, Филијала Ниш Националне службе за запошљавање, представила je посетиоцима пилот пројекат „Гаранција за младе“.

На позив локалне канцеларије AIESEC-a у Нишу, Филијала Ниш НСЗ узела је активно учешће на овогодишњем Carrier Days-у, где је посетиоце сајма упознала о новом пилот пројекту „Гаранција за младе“, као и о свим могућностима даље едукације и запошљавања.

Carrier Days одржава се једном годишње и представља сајам едукација, послова и пракси, а усмерен је пре свега ка студентима завршних година и млађој популацији, како би се лакше повезали са компанијама из окружења. Сајам карактерише велики број активности које помажу посетиоцима догађаја да се боље упознају са пословним светом и тржиштем рада кроз представљање партнера сајма, едукативне радионице и селекционе интервјуе које организују партнерске компаније.

Пројекат „Гаранција за младе нове могућности и прилике“ пилотираће се до краја 2026. године на подручју Филијала Крушевац, Сремска Митровица и Ниш. Циљ самог програма је нов приступ у раду са младима до 30 година старости.  Кроз пројекат ради се на подстицању активности млађе популације како би добили квалитетну понуду за посао, наставак образовања, обуку или праксу у року од четири месеца од уласка у статус незапослености или завршетка формалног образовања.